Over Ryan

ryan pasfotoNa het behalen van de Toneelacademie (zowel uitvoerend als pedagogisch kunstenaar 1e graads) werd Ryan van den Akker al snel ontdekt door theaterproducent Joop van den Ende en maakte zij furore als ‘leading lady’ in tal van grote musical en theaterproducties. Zij brak door met haar hoofdrol in de musical Cyrano die ook op Broadway te zien was en waarmee zij de prestigieuze Zilveren Harp prijs in de wacht sleepte voor de beste vertolking van het Nederlandse lied. Daarna volgde nog vele andere musicals, toneelstukken, televisieseries en films.

Ook is Ryan zeer succesvol als de stem van Alfred Joducus Kwak in de gelijknamige tekenfilmserie waarmee ze tot op de dag van vandaag hoge ogen gooit in alle Duits- en Nederlandstalige landen. Met het beroemde liedje: ‘Vandaag ben ik zo vrolijk’ scoorde ze inmiddels al meer dan 6 miljoen views op YouTube.

Vanuit deze glansrijke carrière is Ryan 10 jaar geleden gestart met haar coaching en trainingspraktijk. Tevens treedt ze veelvuldig op met haar concerten en bij speciale gelegenheden. Bovendien is zij therapeut bij een GGZ instelling. Vanuit haar professionaliteit (zang/toneel) ontwikkelde Ryan bijzondere concepten in programma's waarin de mens (het publiek) van jong tot oud centraal staat. Eén van de nieuwe programma's is het interactieve optreden voor en met ouderen.

Momenteel is zij zeer actief in zorg- en verpleegcentra, waar zij, dankzij haar talent, haar passie, en haar intense betrokkenheid vele kwetsbare ouderen een onvergetelijk moment bezorgt.