Belevingstheater voor groepen

Het concept van het Belevingstheater heeft Ryan met name opgezet om ouderen in een veilige omgeving een goed moment te bezorgen. Er wordt ingespeeld op de (re)actie van de ouderen die door Ryan gestimuleerd worden om te reageren en mee te doen. Een groep bestaat uit maximaal 20 personen (incl. begeleiders)

belev groepen 800px

Het Belevingstheater is een interactieve beleving waar ouderen (ook met dementie) en begeleiders (zorgmedewerkers en/of familie) samen actief zijn. Hun aanwezigheid bepaalt voor een groot gedeelte hoe de voorstelling verloopt. Samen maken zij onderdeel van het toneel uit. Er is vooraf geen programma bekend, het gaat om improvisatie, het toneelstuk ontstaat ter plekke. Het is een proces van samen creëren, ontdekken, stimuleren, prikkelen waarbij er een speciale interactie plaatsvindt tussen Ryan en de ouderen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende disciplines uit het theater: beweging, zang, muziek en bovenal acteren. Ryan speelt en zingt voor en met hen. Door ouderen te prikkelen en te laten participeren, stimuleert zij op bijzondere wijze verbeeldingskracht, creativiteit, fantasie, speelsheid, durf, vertrouwen, samenspel en humor. Dit alles komt ten goede aan de kwaliteit van leven van de ouderen.

De meerwaarde
Door haar jarenlange professionele achtergrond en ervaring maakt Ryan als geen ander intensief contact met haar doelgroep en weet dit vanaf het eerste moment vast te houden en te begeleiden. Zij zet haar eigen talenten in (acteren/zingen) in om ouderen een speelse beleving te laten ervaren die hen een gevoel geeft van verwondering, blijdschap en ontspanning. Dit alles komt ten goede aan de kwaliteit van leven van de ouderen.